Veleučilišta studija sigurnosti

Održan stručni skup “Budućnost zaštite na radu”

U kontekstu obveze stalnog stručnog usavršavanja i upisa u Registar osposobljavanja i usavršavanja iz zaštite na radu i obavljanja poslova zaštite na radu čija je primjena započela 01. rujna 2023. godine (propisano Pravilnikom o osposobljavanju i usavršavanju iz zaštite na radu te polaganju stručnog ispita, NN 142/21), Veleučilište studija sigurnosti u petak 10. studenoga održalo je online stručni skup naziva “Budućnost zaštite na radu”.

Prvo izlaganje održala je načelnica sektora za zaštitu na radu pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marina Borić, mag. ing. sec. na temu “Kamo ide zaštita na radu u Republici Hrvatskoj?‘‘ putem kojega je dala detaljan uvid u različite izmjene pravilnika i zakona u području zaštite na radu. Nazočne je upoznala i s aktualnim projektima te digitalnim alatima koji se primjenjuju u području zaštite na radu.

Drugo predavanje održao je Predstojnik katedre za zaštitu na radu VSS-a, dr. sc. Darko Palačić na temu “Istraživanje incidenata” u kojemu je govorio o načinima nastanaka incidenata te metodama i strategijama sprečavanja istih.

Zanimljivo izlaganje na temu “Umjetna inteligencija u zaštiti na radu” održao je dr. sc. Mario Silić, koji je nakon uvoda u postulate umjetne inteligencije i strojnog učenja pokazao različite primjene umjetne inteligencije u zaštiti na radu.

Stručni skup završen je izlaganjem Predstojnice katedre za zaštitu okoliša, dr. sc. Mirsade Ćehić, koja je u izlaganju “Opasnosti u primjeni novih materijala u radu” ukazala na moguće posljedice pri uvođenju i korištenju novih materijala u području zaštite na radu.

Sljedeći stručni skup će biti održan već u siječnju stoga pratite web stranicu i društvene mreže Veleučilišta studija sigurnosti

Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu