Najpoznatije jelo Japana koje se proširilo cijelim svijetom osvojilo je i Hrvatsku. Jedan od najrenomiranijih predstavnika izrade sushija u Hrvatskoj je Mladen Križanović koji će na Veleučilištu Aspira u Zagrebu održati masterclass 4. prosinca s početkom u 17 sati, a u Splitu 11. prosinca u isto vrijeme.
Chef Križanović kao posebnu vrijednost donosi višegodišnje iskustvo u različitim kategorijama proizvodnje i posluživanja sushija radeći od supermarket sushija, industrijske proizvodnje sushija pa do cateringa i a la carte restorana. Također, od 2018. godine ponosni je vlasnik certifikata Tokyo Sushi Akademije, dok danas radi kao voditelj proizvodnje u najvećem sushi lancu restorana u Hrvatskoj. Prenošenje znanja na druge mu je posebno zadovoljstvo s obzirom da radi i kao predavač na popularnim sushi radionicama.
Broj sudionika ovog masterclassa je ograničen pa će tek nekolicina najbržih imat će priliku naučiti sve tajne pripreme ovog jela uz mentorstvo poznatog chefa za tek 70 eura. Masterclass će trajati 4 sata, a polaznici će usavršiti znanja izrade hoso maki, ura maki, futo maki i nigiri sushija.
'Prenošenje znanja je posebna vrijednost jer potiče razvoj kulture sushija u našoj zemlji te podiže kvalitetu pripreme ovog jela. Pozivam sve da se prijave te s nestrpljenjem očekujem masterclass kako bi zajednički težili kulinarskom savršenstvu u pripremi ovog složenog jela.', pozvao je zainteresirane chef Mladen Križanović.
Požurite s prijavom na jedinstvo sushi iskustvo